باقلوا یکی از اصیل ترین سوغات یزد است که البته در اکثر شهرهای جهان بفروش می رسد. ولی اصالت آن مربوط به یزد می شود. شما میتوانید با مراحلی که در زیر بیان می کنیم خودتان در منزل این باقلوا را تهیه کنید. در ادامه طرز تهیه باقلوا یزدی را برای شما آموزش خواهیم داد.
طرز تهیه باقلوا یزدی
طرز تهیه باقلوا یزدی از سه مرحله تشکیل می شود:
+خمیری مشابه خمیر نان که لواش باقلوا نام دارد.
+مایه ای محتوی پودر پسته که در میان باقلوا گذاشته می شود.
+شربتی که برای شیرین کردن، روی باقلوا ریخته می شود.
مواد لازم برای تهیه مایه داخل باقلوا
- 300 گرم پودر پسته یا بادام
- 150 گرم پودر قند
- نصف قاشق غذا خوری هل
طرز تهیه مایه داخل باقلوا
برای تهیه مایه باقلوا یزدی شما باید پودر بادام یا پسته را همراه با پودر قند و هل حسابی را ترکیب کنید و در ظرفی جداگانه کنار بگذارید تا بعدا از آن استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه شربت باقلوا
- نیم کیلو شکر
- دولیوان آب
- نصف لیوان گلاب
طرز تهیه شربت باقلوا
در طرز تهیه باقلوا یزدی آمده که برای تهیه شربت باقلوا شما باید شکر و آب را با هم مخلوط کنید. سپس آن را روی حرارت بگذارید. وقتیکه مایه جوش آمد و نسبتا غلیظ شد، به آن گلاب بیافزایید و وقتی چند جوش زد حرارت را خاموش کنید.
آنگاه شربت را از صافی رد کنید و آن را هم در ظرفی جداگانه بگذارید تا از آن استفاده کنید.
در وبلاگ بهترین مزه ها همراه ما باشید
مواد لازم برای تهیه لواش باقلوا:
- 2 عدد زرده تخم مرغ
- 3 قاشق سوپخوری روغن مایع
- نصف قاشق مرباخوری بکینگ پودر
- یک استکان شیر
- 100 گرم کره
- کمی نمک
- کمی گلاب
- به مقدار کافی آرد سفید
طرز تهیه لواش باقلوا و طرز تهیه شیرینی:
در طرز تهیه باقلوا یزدی آمده است که در اولین مرحله باید بیکینگ پودر و نمک را در شیر حل بکنید. سپس روغن و زرده های تخم مرغ را با هم ترکیب کرده و شیر را به آن اضافه کنید. اینها را حسابی با هم مخلوط کنید.
در مرحله بعدی برای تهیه باقلوا یزدی آرد را الک کنید. سپس آن را کم کم به مایع موجود اضافه کنید تا جاییکه خمیر به دست نچسبد. یادتان باشد اگر آرد را یکدفعه اضافه کنید آرد گلوله گلوله میشود و صاف کردن ان مشکل است.
اکنون خمیر را در کیسه نایلونی بگذارید و اجازه دهید 1 الی 2 ساعت در جایی بماند. سپس از این خمیر گلوله ای به اندازه یک نارنگی بردارید، آن را با وردنه کاملاً نازک کنید.
جعبه ای فلزی (یا ظرفی که قابل استفاده در فر است) را انتخاب کنید و خمیر را کف آن پهن کنید.
لواش دوم را هم به همین روش پهن کنید و روی لایه ی اول لواش بگذارید.
سپس مایع میان باقلوا که محتوی بادام یا پسته است را روی 2 لایه خمیر بریزید و با دست کاملاً فشارش دهید.
بعد از انجام مراحل قبلی با دست کمی گلاب را روی لایه های مواد بپاشید.
در مرحله بعدی برای تهیه باقلوا یزدی مجدداً یک لواش دیگر را باز کنید، با وردنه خوب نازکش کرده و روی مواد بگذارید. سپس کناره های اضافی خمیرهای لواش را با کارد جدا کنید و کل مواد را به صورت لوزی یا مربع ببرید.
در این قسمت ( طرز تهیه باقلوا یزدی ) هم باید کره را داغ کنید و روی شیرینی بریزید. وقتیکه کره کاملاً جذب شیرینی شد جعبه باقلوا را درقسمت پائینی فر ( قبلا با حرارت 350 درجه بمدت 20 دقیقه گرم کنید) میگذاریم.
سپس 10 الی 15 دقیقه، شیرینی را در پنجره بالایی میگذاریم تا روی باقلوا طلایی رنگ شود. پس از خارج کردن باقلوا از فر، شربت را کم کم روی آن می ریزیم تا کاملاً جذب شیرینی شود. اجازه دهید خنک شده و شربت جذب آن شود. اگر دوست داشتید در این مرحله میتوانید باز هم کمی شربت به آن اضافه کنید.
امیدواریم از طرز تهیه باقلوا یزدی در این بخش استفاده کافی را برده باشید.
این شیرینی یکی از شیرینی های پر طرفدار است که تقریبا هم تر است. چه خوب است اگر ما این شیرینی را در منزل تهیه کرده و برای پذیرایی از مهمان از ان استفاده کنیم.
با این کار هم صرفه جویی اقتصادی کردیم و هم کدبانوگری مان به دیگران ثابت شده است.
منبع: آسان طب