آموزش تهیه آلبالو پلو هیجان انگیز

آلبالو یکی از میوه های محبوب تابستانی است که خواص بسیاری دارد و شما می توانید با استفاده از علاوه بر تهیه دسرهای آلبالویی خوشمزه، آلبالو پلو لذیذی هم تهیه کنید.

مواد لازم برای آلبالو پلو

  • آلبالو بدون هسته: 700 گرم
  • برنج : 4 پیمانه
  • گوشت چرخ کرده: 400 گرم
  • شکر : 250 گرم
  • پیاز متوسط : 1 عدد
  • روغن مایع : به میزان لازم
  • زعفران دم کرده : به میزان لازم
  • نمک ، فلفل سیاه : به میزان لازم
  • خلال پسته و بادام : به میزان لازم

طرز تهیه آلبالو پلو مجلسی

برای تهیه یک آلبالو پلوی مرغوب و خوش طعم نخست باید برنج را پس از پاک کردن بشویید و آن را بخیسانید و مقدار کمی نمک درون آب بریزید. در همین حین آلبالوها را مرتب بشویید و هسته گیری کنید.

پس از اینکه آلبالو ها را از هسته جدا کردید با شکر مخلوط کنید به این حالت که یک لایه آلبالو داشت باشید شکر بپاشید لایه دیگری از آلبالو رابرزید این روند را ادامه دهید تا پایان اتمام آلبالوها.

در وهله بعدی آلبالو ها را در یک ظرف لعابی روی حرارت قرار بدهید تا به جوش آید و به مدت نیم ساعت روی حرارت بجوشد. دقت کنید رنگ آلبالو ها تیره نشود.وقتی کمی آلبالو ها پخته شد از داخل صافی رد میکنیم و از شربتش جدا میکنیم ووقتی آلبالو ها را جدا کردیم اجازه میدهیم شربتش 20 دقیقه دیگر روی حرارت کم بجوشد تا قوام پیدا کند.

یک عدد پیاز را رنده می کنیم آب آن را می گیریم و بگوشت چرخ کرده مخلوط کنید به این مخلوط مقداری نمک فلفل و زعفران اضافه کنید، این مواد را به خوبی ورز دهید تا کاملا مواد به خورد هم بروند.

پس از اینکه مواد را ترکیب کردید از گوشت اندازه نارنگی جداکنید و یک کوفته قلقلی کوچک درست کنید.

سپس کوفته قلقلی ها را در تابه ای به همراه مقداری روغن سرخ کنید تا کاملا برشته شوند و تغییر رنگ بدهند.

برنج را هم که از چند ساعت قبل خیس کردیم آبکش میکنیم. دقت کنید که برنجتان را دانه تر بردارید.

ته قابلمه ای که برای آلبالو پلو مناسب است را با کمی روغن چرب میکنیم و با سیب زمینی و یا هر ته دیگی که دوست دارید بچینید. سپس روی ته دیگ ها را با چند کف گیر برنج می پوشانیم سپس کمی از آلبالوها را روی برنج میریزیم و این مرحله را تا انتها در چند لایه انجام میدهیم و در مرحله آخر برنج را میکشیم . اگر دوست داشتید میتوانید گوشت های قلقلی را نیز میان برنج و آلبالو نیز قرار بدهید. زیره پلویی هم لابه لای پلو بریزید.

برنج را بر روی ملایم حرارت قرار میدهیم و می گذاریم تا به مدت 35 الی 40 دقیقه دم بکشد. ودر 10 دقیقه آخر پخت برنج مقداری از شربت آلبالو را به همراه کره روی برنج میریزیم.

بعد از دم کشیدن پلو کمی از برنج روی آن را بردارید، با زعفران ترکیب کنید و روی آلبالو پلو برنج زعفرانی بریزید. آلبالوپلو را با خلال پسته و بادام تزیین کنید.

همچنین بخوانید:

خواص آلبالو برای بدن

ارزش غذایی آن زیاد نیست و صد گرم آلبالو فقط 70 کالری دارد.

دارای ویتامین آ، ب و ث است.املاح معدنی آلبالو عبارت است از آهن، کلسیم، فسفر، کلر، گوگرد، منیزیم، سدیم، پتاسیم، مس، روی، منگنز و کوبالت.

قند این میوه از نوع لولوز است و برای اشخاصی که دیابت دارند جذب آن آسان است.

آلبالویی برای خوردن خوب است که رسیده و تازه باشد علامت رسیدگی آن رنگ آن است که کاملا قرمز و درخشان باشد. از آلبالویی که رنگ آن کاملا قرمز نشده است و دارای گوشتی سفت است دوری کنید زیرا مصرف آن سوء هضم می آورد و کار روده ها را مختل می کند.

نکات تکمیلی در مورد آلبالو پلو

آلبالو پلو جزو پلو و چلو میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 2 ساعت و و 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت میباشد.
آلبالو پلو را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید.
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کر .